Herplantplicht

15 December 2016

De Universiteit Leiden heeft een herplantplicht voor bomen die op universiteitsterrein gekapt zijn bij de herinrichting van een kruising op de Plesmanlaan, meldt het Leidsch Dagblad. Bomenbond Rijnland was naar de bestuursrechter gestapt: er was weliswaar een vergunning, maar de universiteit hoefde geen compensatie in het Bomenfonds te storten. Daarmee kunnen nieuwe bomen worden geplant. De gemeente was daarmee akkoord, omdat de universiteit in een samenwerkingsovereenkomst investeringen had toegezegd in onder meer het groen op het BioSciencePark. De rechter was het met de Bomenbond eens. Het voorstel van de bond is nu om de groeninvesteringen te verminderen met het benodigde bedrag.

Deel dit bericht:

Nieuws

Geen Meatless Monday

Het Green Office van de universiteit en personeelspartij FNV Overheid willen graag een …

15 December 2016

'Wij willen graag bouwen'

Het kamertekort in Leiden moet in 2020 gedaald zijn tot vijfhonderd. Dat hebben de …

15 December 2016