Unileverprijs

8 December 2016

Leidse biologiestudente Jannica Swieringa heeft de Unilever Research Prijs 2016 gewonnen. Ze deed onderzoek naar een manier om de werking van kankergeneesmiddelen te verbeteren. Ze bouwde een model, op basis van embryo’s van zebravissen, waarmee medicijnen ontwikkeld kunnen worden die wél door de fragiele bloedvaten van tumoren gaan, maar niet door de rest van het lichaam. Hierdoor zouden bijwerkingen verminderen. De resultaten komen in een artikel, dat Swieringa en haar begeleiders indienen bij Nature Chemical Biology.

Deel dit bericht:

Nieuws

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

8 December 2016

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

8 December 2016