Unileverprijs

8 December 2016

Leidse biologiestudente Jannica Swieringa heeft de Unilever Research Prijs 2016 gewonnen. Ze deed onderzoek naar een manier om de werking van kankergeneesmiddelen te verbeteren. Ze bouwde een model, op basis van embryo’s van zebravissen, waarmee medicijnen ontwikkeld kunnen worden die wél door de fragiele bloedvaten van tumoren gaan, maar niet door de rest van het lichaam. Hierdoor zouden bijwerkingen verminderen. De resultaten komen in een artikel, dat Swieringa en haar begeleiders indienen bij Nature Chemical Biology.

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

8 December 2016

De docent is kwijt

Zowel de ombudsfunctionaris voor studenten als de vertrouwenspersoon …

8 December 2016