Unileverprijs

8 December 2016

Leidse biologiestudente Jannica Swieringa heeft de Unilever Research Prijs 2016 gewonnen. Ze deed onderzoek naar een manier om de werking van kankergeneesmiddelen te verbeteren. Ze bouwde een model, op basis van embryo’s van zebravissen, waarmee medicijnen ontwikkeld kunnen worden die wél door de fragiele bloedvaten van tumoren gaan, maar niet door de rest van het lichaam. Hierdoor zouden bijwerkingen verminderen. De resultaten komen in een artikel, dat Swieringa en haar begeleiders indienen bij Nature Chemical Biology.

Deel dit bericht:

Nieuws

Geen Meatless Monday

Het Green Office van de universiteit en personeelspartij FNV Overheid willen graag een …

8 December 2016

'Wij willen graag bouwen'

Het kamertekort in Leiden moet in 2020 gedaald zijn tot vijfhonderd. Dat hebben de …

8 December 2016