Studiefraudeboete

1 December 2016

De overheid heeft opnieuw een zaak van een frauderende student verloren. Dat schrijft het Hoger Onderwijs Persbureau. De jongen woonde bij zijn ouders, maar had zich bij een ander adres ingeschreven om een uitwonende beurs te krijgen. Dat is ruim 2200 euro per jaar meer dan de inwonende beurs. De jongen heeft twee jaar gefraudeerd, maar hoeft maar één jaar terug te betalen. De regering mag namelijk niet meer dan één jaar terugvorderen, tenzij er aanvullend bewijs is. Dit aanvullende bewijs was er niet. De boete is nu dus 1100 euro. Het ministerie van Onderwijs verloor eerder deze maand achttien andere zaken van frauderende studenten. Ze verloren omdat er ZZP’ers waren ingehuurd als inspecteurs, en dat mocht niet van de rechter.

Deel dit bericht:

Nieuws

Geen geld voor sneller DUO

Bellers naar de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) stonden deze zomer lang in de wacht of …

1 December 2016