Shellprijs

1 December 2016

De Leidse natuurkundige Anne Meeussen heeft de Shell Afstudeerprijs voor Natuurkunde gewonnen. Ze ontving de prijs afgelopen maandag bij de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) te Haarlem. Bij de prijs hoort een geldbedrag van 5000 euro. 

Meeussen deed fundamenteel onderzoek naar materiaalontwerp. Hierbij combineerde ze verschillende vakgebieden, waaronder wiskunde, kwantummechanica, klassieke mechanica en materiaalkunde. Ze paste een wiskundig concept uit de kwantummechanica toe op alledaagse materialen.

De jury noemde de resultaten van haar onderzoek ‘uniek’. Meeussen won in 2010 al de Jong Talent Aanmoedigingsprijs van de KHMW.

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

1 December 2016

De docent is kwijt

Zowel de ombudsfunctionaris voor studenten als de vertrouwenspersoon …

1 December 2016