Shellprijs

1 December 2016

De Leidse natuurkundige Anne Meeussen heeft de Shell Afstudeerprijs voor Natuurkunde gewonnen. Ze ontving de prijs afgelopen maandag bij de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) te Haarlem. Bij de prijs hoort een geldbedrag van 5000 euro. 

Meeussen deed fundamenteel onderzoek naar materiaalontwerp. Hierbij combineerde ze verschillende vakgebieden, waaronder wiskunde, kwantummechanica, klassieke mechanica en materiaalkunde. Ze paste een wiskundig concept uit de kwantummechanica toe op alledaagse materialen.

De jury noemde de resultaten van haar onderzoek ‘uniek’. Meeussen won in 2010 al de Jong Talent Aanmoedigingsprijs van de KHMW.

Deel dit bericht:

Nieuws

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

1 December 2016

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

1 December 2016