Shellprijs

1 December 2016

De Leidse natuurkundige Anne Meeussen heeft de Shell Afstudeerprijs voor Natuurkunde gewonnen. Ze ontving de prijs afgelopen maandag bij de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) te Haarlem. Bij de prijs hoort een geldbedrag van 5000 euro. 

Meeussen deed fundamenteel onderzoek naar materiaalontwerp. Hierbij combineerde ze verschillende vakgebieden, waaronder wiskunde, kwantummechanica, klassieke mechanica en materiaalkunde. Ze paste een wiskundig concept uit de kwantummechanica toe op alledaagse materialen.

De jury noemde de resultaten van haar onderzoek ‘uniek’. Meeussen won in 2010 al de Jong Talent Aanmoedigingsprijs van de KHMW.

Deel dit bericht:

Nieuws

Geen geld voor sneller DUO

Bellers naar de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) stonden deze zomer lang in de wacht of …

1 December 2016