Kerstverhalenwedstrijd

24 November 2016

Ook dit jaar houdt Mare weer een kerstverhalenwedstrijd.

Te winnen? € 250,-, € 75 of € 50,- aan keiharde boekenbonnen, beschikbaar gesteld door Boekhandel Kooyker. Daarnaast natuurlijk eeuwige roem. Toeval of niet, maar de winnaar van vorig jaar, Ferdinand Lankamp, tekende kort na het winnen een boekcontract.  

Jury? Auteurs Christiaan Weijts (pas nog in de krant) en Arjen van Veelen.

Opdracht: We citeren Weijts: 'Liever dicht bij huis, maar goed gekeken, met oog voor het veelzeggende detail, meer buitenwereld ipv binnenwereld. Misschien: een verhaal dat gebaseerd is op iets wat je met eigen ogen hebt waargenomen, op straat, in het café, (maar niet op tv!), in het museum, on the road, kortom. Als ik een motto zou kiezen zou het van Allen Ginsberg zijn: 'Nobody wants to hear about your feelings, darling. Tell me what you see!'

Regels?  Alleen voor studenten van de Universiteit Leiden. Columnisten en freelancers van Mare zijn ook uitgesloten van deelname. Uitsluitend verhalen in het Nederlands en het Engels, bitte. Onze jury beheerst wel meer talen, maar onze lezers niet. Je stuk kan opgestuurd naar redactie@mare.leidenuniv.nl. Deadline is 8 december.

Deel dit bericht:

Nieuws

Grote reorganisatie bij P&O

De personeelszaken van de universiteit gaan op de schop. Er komt een nieuw Personeel …

24 November 2016

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

24 November 2016

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

24 November 2016