KNAW wil meer vrouwen

17 November 2016

Wetenschapskoepel Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW) gaat zestien vrouwelijke wetenschappers kiezen om lid te worden. Ze willen hiermee bijdragen aan een betere vertegenwoordiging van vrouwen in de wetenschap. De organisatie heeft nu 556 leden, waarvan 13 procent vrouw is. Het landelijk percentage vrouwelijke hoogleraren is 17,1 procent. Het KNAW wil een inhaalslag maken, en hoopt op een ‘vliegwieleffect’ : als er meer vrouwelijke leden zijn, neemt de kans toe dat andere excellente vrouwelijke onderzoekers opvallen en voorgedragen zullen worden, meent de organisatie.

Deel dit bericht:

Nieuws

Grote reorganisatie bij P&O

De personeelszaken van de universiteit gaan op de schop. Er komt een nieuw Personeel …

17 November 2016

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

17 November 2016

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

17 November 2016