KNAW wil meer vrouwen

17 November 2016

Wetenschapskoepel Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW) gaat zestien vrouwelijke wetenschappers kiezen om lid te worden. Ze willen hiermee bijdragen aan een betere vertegenwoordiging van vrouwen in de wetenschap. De organisatie heeft nu 556 leden, waarvan 13 procent vrouw is. Het landelijk percentage vrouwelijke hoogleraren is 17,1 procent. Het KNAW wil een inhaalslag maken, en hoopt op een ‘vliegwieleffect’ : als er meer vrouwelijke leden zijn, neemt de kans toe dat andere excellente vrouwelijke onderzoekers opvallen en voorgedragen zullen worden, meent de organisatie.

Deel dit bericht:

Nieuws

Geen Meatless Monday

Het Green Office van de universiteit en personeelspartij FNV Overheid willen graag een …

17 November 2016

'Wij willen graag bouwen'

Het kamertekort in Leiden moet in 2020 gedaald zijn tot vijfhonderd. Dat hebben de …

17 November 2016