Marsbacterie

10 November 2016

Leidse studenten hebben een bronzen medaille gewonnen bij de biotechnologiecompetie iGem, dit jaar in Boston. Het Leidse team werkte aan een bacterie die een bepaalde gifstof in de bodem van Mars kon afbreken, zodat daar in de verre toekomst landbouw kan worden bedreven (zie ook: 'Een tuintje op Mars'). Aan de finale deden zo’n driehonderd teams van over de hele wereld mee. Nederland deed het goed: een team van Wageningse studenten scoorde ook prijzen in meerdere categorieën.

Deel dit bericht:

Nieuws

Geen Meatless Monday

Het Green Office van de universiteit en personeelspartij FNV Overheid willen graag een …

10 November 2016

'Wij willen graag bouwen'

Het kamertekort in Leiden moet in 2020 gedaald zijn tot vijfhonderd. Dat hebben de …

10 November 2016