Nieuws
Hulp voor commissies
Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) lanceerde afgelopen week een document met handvatten voor opleidingscommissies. Met de invoering van de Wet Versterking Bestuurskracht worden die namelijk een stuk belangrijker in de medezeggenschap van het hoger onderwijs.
donderdag 10 november 2016

Opleidingscommissies moeten voor september 2017 wel een huishoudelijk reglement opstellen. De handvatten van het ISO helpen een handje. Er staan voorbeeldteksten in voor zo’n reglement: algemene bepalingen, afkortingen, definities, functiebeschrijvingen en jaarplanningen, maar ook beschrijvingen van taken, rechten en procedures.

De handvatten zijn te vinden op www.iso.nl. Het document werd gepubliceerd tijdens een conferentie van de Onderwijsinspectie over opleidingscommissies in het hoger onderwijs, afgelopen vrijdag in Amersfoort.

Twee maanden geleden kwam de Onderwijsinspectie samen met het ISO en studentenvakbond LSVb al met de website www.opleidingscommissies.nl. Daarop worden voorbeelddocumenten en ervaringen gedeeld. De inspectie droeg het beheer van die website tijdens de conferentie over aan de twee studentenorganisaties. De Onderwijsinspectie onderzoekt intussen de huidige positie van de commissies. Het resultaat daarvan wordt in december aan onderwijsminister Jet Bussemaker voorgelegd. MVW