7000 kaarten

27 Oktober 2016

Bijna tweehonderd vrijwilligers zorgden de afgelopen maanden ervoor dat 7000 oude kaarten van Nederlands-Indië gekoppeld werden aan Google Maps. Met een speciale app, genaamd Maps in the Crowd, worden de kaarten, die al gedigitaliseerd waren, naast de moderne kaartweergave van Google Maps gelegd. Dat is handig voor onderwijs en onderzoek. Het project was een initiatief van de Universiteitsbibliotheek en het KITLV. Iedereen had toegang tot de app. Uiteindelijk werkten 197 vrijwilligers mee. Zij worden bedankt op een openbare bijeenkomst op 17 november. Daar wordt ook bekend gemaakt welke tien vrijwilligers de meeste kaarten gekoppeld hebben.

Lees ook: Oude kaarten, nieuwe werelden

Deel dit bericht:

Nieuws

Geen Meatless Monday

Het Green Office van de universiteit en personeelspartij FNV Overheid willen graag een …

27 Oktober 2016

'Wij willen graag bouwen'

Het kamertekort in Leiden moet in 2020 gedaald zijn tot vijfhonderd. Dat hebben de …

27 Oktober 2016