Instrumentmakers

6 Oktober 2016

De Leidse Instrumentmakers School (LIS) heeft dit jaar de erepenning van de stad Leiden ontvangen. Op de school worden MBO-4-leerlingen opgeleid tot research-instrumentenmaker. Zij maken dus precisie-instrumenten voor de wetenschap en de industrie. De erepenning wordt elk jaar, kort voor 3 oktober, toegekend voor een bijzondere bijdrage aan de beeldvorming van Leiden. De LIS werd opgericht in 1901, en heeft een zeer goede reputatie. De Leidse natuurkundige Heike Kamerlingh Onnes, naar wie het KOG is vernoemd, initieerde en financierde de oprichting van de school.

Deel dit bericht:

Nieuws

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

6 Oktober 2016

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

6 Oktober 2016