Dure reizen

6 Oktober 2016

De VVD en SP hebben elkaar gevonden in de strijd tegen buitensporige declaraties. Onlangs stelde de Onderwijsinspectie nog vast dat er nauwelijks gerommeld wordt met bonnetjes door universiteiten. De Telegraaf publiceerde vorige week echter een artikel over het ‘royaal declarerende’ college van bestuur van de Universiteit Utrecht. De krant schrijft dat rector magnificus Bert van der Zwaan vier nachten à 559 dollar in een viersterrenhotel in de Verenigde Staten logeerde. Ook werd er voor hoge bedragen businessclass gevlogen. Het college zou zich niet aan de declaratieregels van de eigen universiteit houden. De VVD en SP hebben Kamervragen gesteld aan minister Bussemaker van Onderwijs over de Utrechtse bonnen. De partijen willen dat Bussemaker maatregelen neemt om ‘de soberheid van uitgaven van instellingen in het hoger onderwijs beter te verankeren.’ En zo niet, dan vragen de partijen zich af hoe de minister gaat voorkomen dat ‘declaratievoorschriften een wassen neus worden.’

Zie ook: 'In Leiden weinig mis met declaraties'

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

6 Oktober 2016

De docent is kwijt

Zowel de ombudsfunctionaris voor studenten als de vertrouwenspersoon …

6 Oktober 2016