Praag in de UB

29 September 2016

Vanaf vandaag is bij de ingang van de Universiteitsbibliotheek de tentoonstelling Praag rond 1600: Kunst en wetenschap aan het hof van Rudolf II te zien. De keizer van het Heilige Roomse Rijk wisselde in 1583 Wenen als hoofdstad in voor Praag. De UB bewaart verschillende prenten, teksten en andere schatten uit de periode die daarop volgde. Kunstgeschiedenisstudent Sandra van der Sommen maakte een selectie voor de tentoonstelling, die tot 10 januari te zien is.

Deel dit bericht:

Nieuws

Grote reorganisatie bij P&O

De personeelszaken van de universiteit gaan op de schop. Er komt een nieuw Personeel …

29 September 2016

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

29 September 2016

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

29 September 2016