Loopbaanbegeleiding

29 September 2016

Minister Bussemaker van Onderwijs wil de loopbaanbegeleiding van scholieren verbeteren. ‘Studenten vallen nog steeds veel uit of veranderen van opleiding na een verkeerde studiekeuze’, schrijft de minister aan de Tweede Kamer. Door meer werk te maken van de loopbaanbegeleiding krijgen ‘jongeren inzicht in hun kwaliteiten, motivaties en interesses. Daarnaast krijgen ze een realistisch beeld van het vervolgonderwijs en het beroepsperspectief.’ De minister wil graag dat scholen beter gaan samenwerken met hogescholen en universiteiten. Ook moeten scholieren vaker op bezoek gaan bij bedrijven.
Die plannen kosten geld: vanaf 2018 investeert het ministerie 30 miljoen euo in de loopbaanbegeleiding. Dat geld is beschikbaar gekomen door de afschaffing van het leenstelsel.

Deel dit bericht:

Nieuws

Na 55 jaar alsnog geslaagd

Wie maakt er nu mee dat je ruim 55 jaar na dato alsnog een diploma krijgt? Het overkwam …

29 September 2016

Mannendagen werken niet

Vrouwendagen bij de bèta’s werken wel, maar het lukt pedagogiek niet om op …

29 September 2016