Loopbaanbegeleiding

29 September 2016

Minister Bussemaker van Onderwijs wil de loopbaanbegeleiding van scholieren verbeteren. ‘Studenten vallen nog steeds veel uit of veranderen van opleiding na een verkeerde studiekeuze’, schrijft de minister aan de Tweede Kamer. Door meer werk te maken van de loopbaanbegeleiding krijgen ‘jongeren inzicht in hun kwaliteiten, motivaties en interesses. Daarnaast krijgen ze een realistisch beeld van het vervolgonderwijs en het beroepsperspectief.’ De minister wil graag dat scholen beter gaan samenwerken met hogescholen en universiteiten. Ook moeten scholieren vaker op bezoek gaan bij bedrijven.
Die plannen kosten geld: vanaf 2018 investeert het ministerie 30 miljoen euo in de loopbaanbegeleiding. Dat geld is beschikbaar gekomen door de afschaffing van het leenstelsel.

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

29 September 2016

De docent is kwijt

Zowel de ombudsfunctionaris voor studenten als de vertrouwenspersoon …

29 September 2016