Heineken-awards

22 September 2016

De Leidse onderzoekers Karwan Fatah-Black en Mariëtte Boon hebben allebei een Heineken Young Scientists Award gewonnen voor hun onderzoek. Dat is een prijs van tienduizend euro, die wordt uitgereikt aan jonge, Nederlandse onderzoekers.

Boon werkt bij het Leids Universitair Medisch Centrum, en doet onderzoek naar bruin vet, een bijzonder soort weefsel dat helpt bij het op temperatuur houden van het lichaam. Het is dus vet dat je helpt afvallen. Historicus Fatah-Black kreeg zijn onderscheiding voor trans-Atlantische handel in de Gouden Eeuw.

VU-Bioloog Wouter Halfwerk kreeg ook een prijs voor zijn onderzoek naar dierencommunicatie, dat hij deels in Leiden uitvoerde. Er bestaat ook een ‘echte’ Heinekenprijs van tweehonderdduizend dollar. Die gaat naar topwetenschappers van over de hele wereld, en dus meestal niet naar Nederlanders.

Deel dit bericht:

Nieuws

KNAW: beloon repliceren

Replicatie-onderzoek moet veel normaler worden, vindt de Koninklijke Nederlandse Akademie …

22 September 2016

Nominaal is niet normaal

Het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) sleept de Erasmus Universiteit voor de …

22 September 2016