Paaldanseressen met vleugels

Atma Saam

17 Augustus 2016

Het El Cid-thema ‘Hit the road’ werd maandagavond gevierd op de dansvloer van Gebr. de Nobel. Met roadmovies, paaldanseressen en hits uit The Lion King.

Vibe pit, zo doopte een van de mentoren de danskuil van Gebr. de Nobel maandagavond. Een zowel oud als modern ogend gebouw in een zijstraat van de Langegracht, met zowel ongelijk gemetselde bakstenen als roestkleurig metaalwerk, herbergt de poptempel van Leiden: de place to be na afloop van de eerste El Cid-dag.
Kersverse studenten worden in de vibe pit en op de twee balkons in studentikoze sferen gebracht door de dj. Terwijl de hits van de draaitafel vliegen, wordt er op groot scherm een heuse roadmovie vertoond, geheel in het El Cid-thema ‘Hit the road’. Net als bij virtual spinning, maar dan minder inspannend, of toch in elk geval op een andere manier.
Ook buiten de grote zaal is het een drukte van jewelste. Mensen bespreken de voorbije dag, vullen hun voorraad munten aan of zijn hard op zoek naar hun nu alweer kwijtgeraakte gloednieuwe vrienden.
Terug in de zaal treden twee paaldanseressen aan, gehuld in strakke pakjes met zilveren vleugels. De dj gooit er een remix met The Lion King-nummers in en even later beweegt de hele zaal op commando van links naar rechts. Nog even meebrullen met ‘De meeste droooomen zijn bedrog’ en het feest is compleet.
Voor deze avond dan. Gebr. de Nobel zullen we deze week nog wel vaker van binnen zien, maar dit was alvast een goed begin van een nu al epische week.
Jennifer Leentjes 

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

17 Augustus 2016