Je kunt altijd nog zangeres worden

Foto: Finn Kortman

Met 3500 deelnemers haalde de El Cid-week een recordaantal studenten binnen. Maandagochtend werden zij verwelkomd door burgemeester Lenferink.

Door Mattijn de Groot Wieuw, wieuw, wieuw. In de Hooglandse kerk klonk maandag geen orgel, maar de sirene van een Amerikaanse politiewagen. Ook een felgele taxi reed de kerk binnen. De deuren van de auto’s zwaaiden open. De leden van de El Cid-commissie stapten uit en door op een grote rode knop te drukken werd de El Cid officieel geopend.
Henri Lenferink, de burgemeester van Leiden, sprak iedereen toe en wees op de centrale ligging van Leiden. De stad ligt niet alleen tussen Amsterdam en Rotterdam, Londen en Berlijn, New York en Moskou, maar vooral ook tussen het strand en de Heinekenbrouwerij.
Lenferink vertelde over illustere alumni als Mark Rutte en Armin van Buuren. En hij ging in op de geschiedenis van Leiden en de manier waarop het eten van haring tijdens 3 oktober bijdraagt aan het eren daarvan. Hij wees de aankomende studenten op de lekkere Leidse ‘Rrr’ en gaf hen het advies om de fiets op slot te doen, behalve dan wanneer je er zelf op zit.
De opening werd gepresenteerd door zangeres Floortje Smit, bekend van Idols en The Voice of Holland. Smit vertelde dat ze zelf nooit had gestudeerd. Ze herinnerde de El Cid’ers eraan dat wanneer het studeren niet lukt, je altijd nog zangeres kunt worden. Als je kunt zingen, tenminste. Hallelujah.

Deel dit bericht:

Voorpagina

Welkom eerstejaars!

Beste eerstejaars, welkom! Een nieuwe stad, een nieuw medium. Dus aangenaam: wij zijn het …

Achtergrond

Wetenschap

Aanduwen: zie regelen

Wie wil integreren in het studentenleven moet de taal kennen. Mare helpt je wegwijs te …

Waarom ontgroenen werkt

Wat er allemaal niet deugt aan ontgroeningen weten we nu wel. Maar kan een KMT niet juist …

Studentenleven

Nieuws

Rubrieken

English page