Cultuur
Doe de grasmaaiermove!
Leidse meezingers, fijne deuntjes en vooral heel veel zomerse beats: op het Leids Eerstejaars Festival (LEF) vind je het allemaal. We zetten alle acts voor je op een rijtje.
woensdag 17 augustus 2016

Michiel Vroom

Een echte Leidse student met een vlotte babbel, zomerse beats en een gegarandeerde klik met het publiek: de perfecte ingrediënten voor een spetterende opening van het LEF. Deze 25-jarige arts in spe, single bovendien, raakt in extase van een blij en enthousiast publiek. Zijn motto is dan ook: als de dj los gaat, gaat het publiek ook los. Hij draait al jaren op El Cid-evenementen en streeft nu een professionele carrière na als Michael V. Met het LEF kan hij vast een festival op zijn conto schrijven.

14.00 – 16.00 uur

Fijne Deuntjes

Live, live en nog eens live. Niets anders is goed genoeg voor de dj’s van Fijne Deuntjes. Ze doen alles om jou dat echte feel good-gevoel te geven. Disco, deep house of hits uit de jaren negentig: alles halen deze heren uit de kast om jouw voeten van de vloer te laten komen. Een set vol met fijne deuntjes dus. Alles kan, mag én moet, volgens dit dj-collectief.

16.00 – 18.00 uur

Q on Trumpet

Onder dit pseudoniem stond Quirijn Vos al op het podium naast grote namen als Bakermat, La Fuente en Sam Feldt. Q’s trumpet is een unieke melodische toevoeging aan iedere dj-set. 

Op het LEF staat Q on Trumpet samen met Vunzige Deuntjes geprogrammeerd. Vos volgde een conservatoriumopleiding en is bekwaam in elke muziekstijl. Daarnaast is hij sound engineer, dus muziek produceren kan hij ook.

16.00 – 18.00 uur

Barry Badpak

De Koning van de Bar is hier! Dit Leidse trio bestaat uit onvervalste feestbeesten met een voorliefde voor meezingers. Bekend van hits als ‘Kamelenteen’ en ‘Broodje van Kootje’, mét een vette Leidse ‘Rrrr’. 

Meeblèren gaat haast vanzelf en de grasmaaiermove krijgt iedereen in beweging. Eén, twee, drie: schoppuh en lopuh! Probeer dan maar eens stil te blijven staan te midden van de rest van het publiek.

18.00 – 18.30 uur

Kris Kross Amsterdam

Te veel house en te veel techno, aldus Yuki Kempees en de broers Jordy en Sander Huisman over de Nederlandse dansclubs. Ze misten de muziek waar ze zelf mee opgroeiden. Daarom begonnen ze hun eigen feesten, die ze Kris Kross noemden, naar het rapduo achter het legendarische nummer ‘Jump’. De feesten werden een hit. Na een reeks uitverkochte evenementen in de grootste clubs van Amsterdam is nu het LEF aan de beurt.

18.30 – 19.30 uur

The Antidote

Nóg een dj-trio dat zich stoorde aan het bestaande feestaanbod. Of eigenlijk: twee dj’s en een MC. Hoe dan ook, tegen de toegeslagen verveling in de clubs was dringend een tegengif nodig. En daar was plotseling The Antidote. We cure boredom, dat credo bracht de drie al naar podia in tientallen landen. Via Springkussenfest, Sneekweek en Beestenboel komen ze nu de verveling verdrijven in Leiden. Ga lekker los!

19.30 – 21.00 uur

Puinhoop Kollektiv

Dit energieke trio bestaat al sinds 2013, maar vorig jaar begon het pas écht te knallen. De GOGO Summertour bracht de slopers van Puinhoop Kollektiv al naar alle bekende badplaatsen van Spanje, Kroatië, Portugal en Griekenland. 

Een eigen festival is volgens de drie heren in de toekomst niet uitgesloten, maar na onder meer Smeerboel, Mysteryland, Lakedance, Solar, Festiland en Wish Outdoor moet nu het LEF eraan geloven.

21.00 – 22.00 uur