Cultuur
Cultuur snuiven met Olympisch gejuich
Tijdens het cultuurblok van de dinsdagmiddag was er voor elke wil een weg: van klassieke collecties en tot de hipste acts.
Bas Kleijweg
woensdag 17 augustus 2016
© Sterre Rooijakkers

Bij de Buurt, een pop-up artistiek terrein bij het station, speelde singer-songwriter Okke Punt. Hoewel Punt regelmatig werd onderbroken door gejuich van de Olympische kijkers even verderop, kregen we toch een optreden waar je een puntje aan kon zuigen. 

In de binnenzaal van het terrein gaven cabaretier Erik van Muiswinkel en de redacteuren van Propria Cures voordrachten van artikelen uit dit iconische literaire tijdschrift uit Amsterdam. Veel politieke (in)correctheid, en de redactie rekruteerde meteen een nieuwe generatie student-schrijvers.

Op de Beestenmarkt zette het damesduo Hun dynamisch cabaret neer, waarbij het publiek ruimschoots betrokken werd. De toeschouwers werden meegenomen op een muzikaal hak op de tak springen, langs thema’s variërend van kledingsmaak tot klantenservice.

In het Sieboldhuis was een tentoonstelling over Japanse verpakkingen. Dit bescheiden museum laat studenten hiermee zien dat er een brug is tussen heden en verleden, aangezien veel van de motieven op de verpakkingen in de collectie geïnspireerd zijn door traditionele prenten.

Als je iets meer de bètakant opgaat, dan was het goed toeven bij Boerhaave. Vooral voor geneeskundestudenten zijn de permanente tentoonstellingen zalvend. Heb je je tijd gespendeerd aan uitbrakken? Voel je niet bezwaard. Er is namelijk een Zwaardendag aan het eind van de week, op zondag in het Museum van Oudheden.