Woestijnbacterie

9 Juni 2016

Met 15 mm neerslag per jaar is de omgeving van het verlaten stadje Yungai in de Chileense Atacama-woestijn een van de droogste plekken op aarde. Het is er zo volkomen uitgedroogd dat geen plant of dier het er uithoudt. In Systemic and Applied Microbiology beschrijft een groep microbiologen, onder wie Leidenaar Gilles van Wezel, een bacterie die daar wel voor kan komen. Het is een lid van de kleine familie Modestobacter, die wel vaker leven in ogenschijnlijk vijandige omgevingen. Het blijkt zelfs om een nieuwe soort te gaan, die de onderzoekers M. caceresii willen noemen, als eerbetoon aan de Chileense woestijnonderzoeker Luis Cáceres.

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

9 Juni 2016

De docent is kwijt

Zowel de ombudsfunctionaris voor studenten als de vertrouwenspersoon …

9 Juni 2016