Geen OV-kaart

9 Juni 2016

Nederland hoeft studenten uit andere Europese lidstaten geen studentenreis­product te geven aangezien zij geen studiefinanciering ontvangen. Dit heeft het Europese Hof van Justitie uitgewezen in een rechtszaak aangespannen door de Europese Commissie. De Europese Commissie sleepte Nederland voor de rechter toen een Britse Erasmusstudent in 2009 geen OV-studentenkaart kreeg. Er is volgens de advocaat-generaal van het Hof geen ongelijke behandeling van Erasmusstudenten omdat zij al een Erasmusbeurs ontvangen van de eigen onderwijsinstelling waar zij ingeschreven blijven staan. Buitenlandse Europese studenten zonder Erasmusbeurs ontvangen studiefinanciering als zij langer dan vijf jaar in Nederland wonen en tenminste 56 uur per maand werken.

Deel dit bericht:

Nieuws

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

9 Juni 2016

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

9 Juni 2016