Vluchtelingen in de Peli

2 Juni 2016

In plaats van een hospiteeravond organiseren bij een vrijkomende kamer, kunnen bewoners van de Pelikaanhof ervoor kiezen om een vluchtelingstudent in huis te nemen. ‘Dat initiatief komt van DUWO en Vluchtelingenwerk’, vertelt Bram Gelderblom, studentbeheerder van de Pelikaanhof. Het is ook aan andere grote flats van studentenhuisvester DUWO voorgesteld. ‘De Peli is bij uitstek geschikt’, denkt Gelderblom. ‘Hier is in mindere mate een huiscultuur.’ Maar het is aan de bewoners. Als er binnenkort een kamer vrijkomt, kunnen gangen contact opnemen met het beheer. ‘Wij hebben weer contact met Vluchtelingenwerk. Vervolgens kunnen we een kennismaking organiseren. Uiteindelijk gaat het om jongeren van achttien tot 23, die binnen twee jaar gaan studeren. Eigenlijk dus gewoon internationale studenten.’

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

2 Juni 2016

De docent is kwijt

Zowel de ombudsfunctionaris voor studenten als de vertrouwenspersoon …

2 Juni 2016