Rechtenbestuur frustreert SGL

2 Juni 2016

De openingstijden van het onderwijsinformatiecentrum (OIC) van de rechtenfaculteit worden niet verruimd. De studenten in de faculteitsraad willen graag dat het centrum ook ’s middags open gaat, maar het rechtenbestuur vindt dat niet nodig. Dit tot frustratie van de studenten. Dat bleek tijdens de raadsvergadering maandag.

Studentenpartij SGL is al een tijd bezig om te proberen de openingstijden van het OIC te verruimen. Bij het centrum kunnen studenten elke werkdag van 10.00 tot 12.30 terecht met vragen over onder andere herkansingen, cijferlijsten en tentameninschrijvingen. In december 2015 schreef SGL een notitie waarin het bestuur gevraagd werd om ruimere openingstijden, tot minstens vier uur ‘s middags.
Het bestuur zocht uit of het erg druk is bij het OIC. Het aantal wachtenden valt ook in drukke tijden mee, is de conclusie. Het verlengen van openingstijden is dan ook niet nodig, vindt het bestuur. Wel gaan bestuur en OIC samen onderzoeken of meer vragen per mail kunnen worden afgehandeld. ‘Dat lijkt me de moderne manier om het aan te pakken’, aldus Peter van Es van het bestuur.
De studenten in de raad vonden de houding van het bestuur teleurstellend. Jeske Clarijs van de SGL: ‘Naar mijn idee ligt de nadruk teveel op de gemaakte drukteanalyse.’
‘Maar dat is niet de kern van de discussie. Het gaat niet om een kwartier in de rij staan. Dat vindt een student niet zo erg. Wat ze wel vervelend vinden is dat ze in de middag niet terecht kunnen. Het gaat om de actieve student die twee studies doet, de student die van 9 tot 1 college heeft en de spoorstudent die van ver moet komen. Voor hen zijn de openingstijden niet toereikend.’
Clarijs: ‘Dit is echt een probleem voor onze achterban. Dat wordt ook ondersteund door cijfers uit de faciliteiten-enquête van de faculteit. Jullie moeten hier iets mee doen. We stellen dan ook voor dat het OIC ’s middags anderhalf uur open gaat.’
Maar het faculteitsbestuur wil niet meer geld uitgeven om het centrum langer te openen. ‘Als de balie langer open gaat, dan moet er extra formatie worden aangetrokken’, aldus Dennis Hoitink van het bestuur. ‘In mijn beleving zijn de openingstijden meer dan toereikend.’
Clarijs: ‘Ik vind het best lastig om nu aan mijn achterban uit te leggen dat er gewoon niet naar ze wordt geluisterd.’
‘Dat is het lot van de vertegenwoordiger, en daar kan ik je niet bij helpen’, zei decaan Rick Lawson.VB

Deel dit bericht:

Nieuws