Doortje de vinvis

2 Juni 2016

Vorige week is het twee ton zware skelet van vinvis Doortje naar Leiden verhuisd. Het zat Doortje – uit onderzoek bleek het eigenlijk een Dorus te zijn – allemaal niet mee. In bubbeltjesplastic verpakt lag hij jaren in de fietsenkelder van het Biologisch Centrum van de Rijksuniversiteit Groningen, in afwachting van een nieuwe eigenaar. Door een verbouwing belandde hij in het museumdepot. Geïnteresseerden waren er genoeg, maar Doortje bleek elke keer te duur of te groot.  Museum Naturalis zal zich over de botten gaan ontfermen.

Deel dit bericht:

Nieuws

Werkgroepen Rechten bomvol

De werkcolleges bij Rechten zitten propvol. Dat komt vooral doordat het heel moeilijk is …

2 Juni 2016

Gezocht: stamceldonoren

Taalwetenschappers werven deze week stamceldonoren in de kantine van het Lipsius.

2 Juni 2016