Overplaatsing vluchtelingen

26 Mei 2016

De vluchtelingen die in de noodopvang aan de Wassenaarseweg verbleven, zijn woensdag overgeplaatst naar verschillende asielzoekerscentra. ‘De vluchtelingen hebben inmiddels uitsluitsel gekregen. Dat betekent dat ze een tijdelijke verblijfsvergunning ontvingen, hun asielprocedure is verlengd omdat nader onderzoek nodig is, of dat hun aanvraag is afgewezen. Daarom stromen ze nu door naar een andere locatie’, zegt Jeannete Scholten van het COA. Dat de overplaatsing slechts drie dagen van tevoren bekend werd, is volgens haar niet ongebruikelijk. Of de vechtpartij in het azc eerder deze maand iets met het plotselinge besluit te maken heeft? Scholten: ‘Het gaat met name om het ingaan van een nieuwe fase, nu er uitsluitsel is. Er waren nu ook opvangplekken beschikbaar. Zodoende is het besluit genomen om ze door te laten stromen.’ Het pand aan de Wassenaarseweg zal nog tot oktober beschikbaar blijven voor noodopvang.

Mare volgt drie vluchtelingen uit de noodopvang aan de Wassenaarseweg. Lees hier en hier meer.

Deel dit bericht:

Nieuws

Geen Meatless Monday

Het Green Office van de universiteit en personeelspartij FNV Overheid willen graag een …

26 Mei 2016

'Wij willen graag bouwen'

Het kamertekort in Leiden moet in 2020 gedaald zijn tot vijfhonderd. Dat hebben de …

26 Mei 2016