RUG-fraude

12 Mei 2016

De Rijksuniversiteit Groningen blijkt decennialang getild te zijn door haar eigen hoofd technisch beheer en tenminste acht andere werknemers. De Groningse UniversiteitsKrant werkte samen met het Dagblad van het Noorden om de achtergronden bloot te leggen, nadat de FIOD universiteitsmedewerker Hans G. in januari van zijn nest lichtte. Hij besteedde universitaire bouwklussen uit aan bevriende aannemers en kreeg in ruil daarvoor luxe hotelbezoeken, banen voor zoon en schoondochter, en een auto cadeau, die hij vervolgens op kosten van de RUG voltankte. Ook de andere opgepakte RUGgers deelden mee in de weelde; een deel liet hun huis verbouwen op kosten de universiteit. Hoe groot de fraude-schade precies is, is nog onduidelijk; de UK spreekt van ‘tonnen’.

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

12 Mei 2016