Meer studenten

12 Mei 2016

Maar liefst 73.544 aankomende studenten hebben zich ingeschreven voor een bachelor, zo blijkt uit cijfers van de universiteitskoepel VSNU. Dat is elf procent meer dan vorig jaar rond deze tijd. De groei komt vooral van internationale studenten: daarvan hebben zich er dit jaar iets meer dan twintigduizend aangemeld, 28 procent meer dan vorig jaar. Het percentage Nederlandse aanmeldingen steeg met zes procent. Ook in Leiden ligt het aantal aanmeldingen hoger dan vorig jaar, meldt universiteitswoordvoerder Caroline van Overbeeke: ‘Vorig jaar hadden wij rond deze tijd 5.775 eerstejaars bachelor-aanmeldingen. Dit jaar zijn dat rond 6.000 aanmeldingen.’ Pas in oktober valt er voorzichtig iets te zeggen over of er ook echt meer studenten zijn gekomen: sommigen zien namelijk af van een opleiding, anderen melden zich aan voor meer dan één studie.

Deel dit bericht: