Bijenradar

Naturalis heeft afgelopen zondag het publieksonderzoeksproject Bijenradar gelanceerd. Als je mee wil doen, moet je een aardbeienplantje in je tuin of op je balkon hebben. Vervolgens houd je bij welke bestuivers er op de aardbeienbloempjes zitten. Wat nu als je het wat lastig vindt om de meer dan zeshonderd soorten bijen en zweefvliegen die in Nederland voorkomen uit elkaar te houden? Dan kan je foto’s maken en opsturen naar bijenradar.nl, dat ook graag foto’s van de uit de bestuiving voortkomende aardbeien wil hebben. Dit jaar ligt de focus van het project nog op Leiden en omgeving – de gemeente Leiden betaalt ook mee – maar volgend jaar moet de Bijenradar landelijk zijn.

Deel dit bericht:

Voorpagina

Achtergrond

Tegen zijn kan niet

Last van keuzestress bij de verkiezingen? Niet nodig, want de verschillen tussen de …

Wetenschap

Een tuintje op Mars

Wie gewassen wil kweken op Mars heeft een probleem: de bodem is giftig. Een team van …

Studentenleven

Nieuws

Toch instemmingsrecht

De faculteitsraden krijgen toch instemmingsrecht op de hoofd­lijnen van de facultaire …

English page

Resistance is futile!

We are facing more and more rules that are embedded in our technology warns philosopher …