Bierbrug

12 Mei 2016

De Technische Universiteit van Eindhoven heeft het wereldrecord van de langste bierkrattenbrug verbroken. Studenten bouwkunde maakten een brug van meer dan twaalfduizend Bavariakratjes over de rivier de Dommel. Daardoor bedraagt de nieuwe recordafstand 26,69 meter. De Brabanders verloren het record vorig jaar aan studenten van de TU Delft, die een brug van 22 meter bouwden. De Delftenaren begonnen de traditie in 2004, met een brug van zeven meter. Sindsdien heerst er een gezonde rivaliteit tussen de steden, en schuift het record heen en weer.

Deel dit bericht:

Nieuws

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

12 Mei 2016

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

12 Mei 2016