Nieuwe kamereisen

14 April 2016

Bouwtechnische voorwaarden opleggen, voordat een bestaand pand wordt opgedeeld in kamers, en misschien ook wel nadat al een vergunning is verleend: daarmee overweegt de gemeenteraadscommissie Stedelijke Ontwikkeling kameroverlast tegen te gaan. In een aantal wijken wordt al jaren geklaagd over onder meer fietsen- en geluidsoverlast, door de zogenaamde verkamering van huizen. In februari legde het college van burgemeester en wethouders zes mogelijke oplossingen voor. Voorwaarden stellen om fietsparkeeroverlast te voorkomen, of woningvorming vergunningsplichtig maken in de plaatselijke Huisvestingsverordening, behoren ook nog tot de mogelijkheden. De andere twee opties: een quotum voor het aantal nieuw op te delen woningen of anders een maximum aantal bewoners, lijken niet op een meerderheid in de raadscommissie te kunnen rekenen.

Deel dit bericht:

Nieuws

Geen Meatless Monday

Het Green Office van de universiteit en personeelspartij FNV Overheid willen graag een …

14 April 2016

'Wij willen graag bouwen'

Het kamertekort in Leiden moet in 2020 gedaald zijn tot vijfhonderd. Dat hebben de …

14 April 2016