Nuttige opleidingen

6 April 2016

Opleidingen moeten getoetst worden op hun ‘nut en noodzaak’. Dat was een verzoek van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO), over de macrodoelmatigheid van het hoger onderwijs. Oftewel: de aansluiting op de arbeidsmarkt, maar ook de maatschappelijke relevantie. Naar aanleiding van het verzoek dienden Tweede Kamerleden Pieter Duisenberg (VVD) en Paul van Meenen (D66) een motie in. Daarin schreven ze ‘dat in het hogeronderwijsstelsel een prikkel ontbreekt voor opleidingen om aandacht te hebben voor de aansluiting op de arbeidsmarkt en maatschappij’. Minister Bussemaker zegt de motie te kunnen overnemen. Deze zomer had de minister al een brief gepland over het toekomstige macrodoelmatigheidsbeleid. ‘Ik betrek deze motie daar graag bij’, liet ze de Tweede Kamer vorige week weten.

Deel dit bericht:

Nieuws

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

6 April 2016

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

6 April 2016