Onderzoek ov-boetes

24 Maart 2016

Minister Bussemaker van Onderwijs gaat uitzoeken hoe het komt dat bijna de helft van de net afgestudeerden een boete krijgt voor het te laat stopzetten van hun ov-kaart. Vorige maand bleek dat in de 2014-2015 rond de 120.000 afgestudeerden een boete kregen voor het te laat annuleren van de kaart. Een maand onterecht kaartbezit kost bijna tweehonderd euro. In totaal inde DUO 56 miljoen euro aan boetes in 2014-2015. Niet alle oud-studenten die een forse rekening krijgen, zijn vergeetachtig. Een deel van hen maakt zulke hoge reiskosten dat het betalen van de boete goedkoper uitvalt. Om die reden wil Bussemaker ook de boete opkrikken naar driehonderd euro per maand. Een aantal partijen waaronder haar eigen PvdA heeft bezwaar tegen dit plan. De minister komt hen met het onderzoek deels tegemoet.

Deel dit bericht:

Nieuws

KNAW: beloon repliceren

Replicatie-onderzoek moet veel normaler worden, vindt de Koninklijke Nederlandse Akademie …

24 Maart 2016

Nominaal is niet normaal

Het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) sleept de Erasmus Universiteit voor de …

24 Maart 2016