Nieuws
Vice-rector Simone Buitendijk naar Londen
De Leidse vice-rector Simone Buitendijk gaat per 1 augustus aan de slag als vice-rector Onderwijs aan het Imperial College in Londen. Ze wordt er aangesteld als hoogleraar Maternal and Child Health. Buitendijk blijft met een nul-aanstelling verbonden aan het LUMC, ook om de samenwerking tussen de twee universiteiten te kunnen versterken.
donderdag 10 maart 2016
© Angela Verdam

Buitendijk maakt sinds 2011 deel uit van het Leidse college van bestuur, waar zij de portefeuilles onderwijs, promovendibeleid en diversiteit beheerde. ‘Door haar inbreng zijn de onderwerpen kwaliteitszorg en diversiteit uitstekend op de kaart gezet. Daarnaast heeft Simone Buitendijk een grote bijdrage geleverd aan het uitbreiden van het honoursonderwijs, inclusief het Leiden University College The Hague. Onder haar leiding is de Universiteit Leiden in Europa een van de koplopers geworden in de ontwikkeling van moocs (online collegereeksen, red.)’, zegt Nout Wellink, voorzitter van de Raad van Toezicht.

Over de inbreng van studenten en personeel bij de opvolgprocedure zal de Raad met decanen en de universiteitsraad in gesprek gaan. Tot die tijd neemt rector magnificus Carel Stolker de portefeuilles van Buitendijk waar.