Leidse studenten niet WA-verzekerd

10 Maart 2016

‘Zonder WA-verzekering van de universiteit kunnen studenten soms geen stage krijgen’, zei raadslid Koen Giezeman van studentenpartij BeP tijdens de laatste faculteitsvergadering van Geesteswetenschappen. Daar kwam de vernieuwde stageregeling voor bachelor en (research)master ter instemming langs de raad.

‘Momenteel zijn studenten die een stage lopen niet WA-verzekerd via de universiteit. Bij andere universiteiten in het land is dit wel het geval’, staat inderdaad te lezen in het document. Een WA-verzekering, oftewel een aansprakelijkheidsverzekering, dekt de schade die een stagiair anderen of hun bezittingen toebrengt. Hoewel het niet verplicht is, hebben veel mensen zelf een persoonlijke WA-verzekering afgesloten. In de memo van de regeling wordt erkend dat het ‘wenselijk’ is dat de huidige situatie verandert, maar dat moet nog besproken worden door het Onderwijsberaad en het college van bestuur. Een meerderheid stemde uiteindelijk in met de regeling, en dat voornemen voor een WA-verzekering. Op verzoek van de raadsleden was eerder al wat duidelijker geformuleerd dat stageopdrachten een ‘passend academisch niveau’ moeten hebben. ‘Naar begeleiders en docenten wordt standaard nog verwezen met “hij”’, merkte raadslid Nicchelle Buyne van studentenpartij LVS nog op over de versie die besproken werd. Dat wordt in de definitieve versie verbeterd, maar de WA-verzekeringen moeten dus nog even wachten. Niet te lang, hoopt Giezeman: ‘Geen WA-verzekering blijkt een groot bezwaar te zijn voor stagebedrijven.’ MVW

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

10 Maart 2016