Minister is niet bang voor masterwedloop

11 Februari 2016

Minister Bussemaker van Onderwijs is er niet bang voor dat universiteiten strenge eisen gaan stellen aan hun masteropleidingen.

Dat blijkt uit antwoorden op Kamervragen die Paul van Meenen (D66) had gesteld. In januari stuurde het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) een brandbrief aan de minister: steeds meer masters komen met kwalitatieve selectie aan de poort. Er zijn masters die studenten met een zes voor hun bachelor niet toelaten. De zesjesstudent wordt zo de verschoppeling die zijn heil maar ergens anders moet zoeken. D66 wilde van Bussemaker weten of er een wedloop is in verscherpte toegangseisen tussen universiteiten.

Volgens de minister valt het allemaal wel mee. ‘De eisen die masters stellen sluiten nog altijd vaak aan op de bachelor.’ Wel ontvangt ze signalen dat universiteiten in toenemende mate gebruik maken van strengere eisen. ‘Maar het gaat maar om een klein deel van het aanbod.’

Deel dit bericht:

Nieuws

Geen Meatless Monday

Het Green Office van de universiteit en personeelspartij FNV Overheid willen graag een …

11 Februari 2016

'Wij willen graag bouwen'

Het kamertekort in Leiden moet in 2020 gedaald zijn tot vijfhonderd. Dat hebben de …

11 Februari 2016