Minister is niet bang voor masterwedloop

11 Februari 2016

Minister Bussemaker van Onderwijs is er niet bang voor dat universiteiten strenge eisen gaan stellen aan hun masteropleidingen.

Dat blijkt uit antwoorden op Kamervragen die Paul van Meenen (D66) had gesteld. In januari stuurde het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) een brandbrief aan de minister: steeds meer masters komen met kwalitatieve selectie aan de poort. Er zijn masters die studenten met een zes voor hun bachelor niet toelaten. De zesjesstudent wordt zo de verschoppeling die zijn heil maar ergens anders moet zoeken. D66 wilde van Bussemaker weten of er een wedloop is in verscherpte toegangseisen tussen universiteiten.

Volgens de minister valt het allemaal wel mee. ‘De eisen die masters stellen sluiten nog altijd vaak aan op de bachelor.’ Wel ontvangt ze signalen dat universiteiten in toenemende mate gebruik maken van strengere eisen. ‘Maar het gaat maar om een klein deel van het aanbod.’

Deel dit bericht:

Nieuws

Grote reorganisatie bij P&O

De personeelszaken van de universiteit gaan op de schop. Er komt een nieuw Personeel …

11 Februari 2016

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

11 Februari 2016

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

11 Februari 2016