Minister is niet bang voor masterwedloop

11 Februari 2016

Minister Bussemaker van Onderwijs is er niet bang voor dat universiteiten strenge eisen gaan stellen aan hun masteropleidingen.

Dat blijkt uit antwoorden op Kamervragen die Paul van Meenen (D66) had gesteld. In januari stuurde het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) een brandbrief aan de minister: steeds meer masters komen met kwalitatieve selectie aan de poort. Er zijn masters die studenten met een zes voor hun bachelor niet toelaten. De zesjesstudent wordt zo de verschoppeling die zijn heil maar ergens anders moet zoeken. D66 wilde van Bussemaker weten of er een wedloop is in verscherpte toegangseisen tussen universiteiten.

Volgens de minister valt het allemaal wel mee. ‘De eisen die masters stellen sluiten nog altijd vaak aan op de bachelor.’ Wel ontvangt ze signalen dat universiteiten in toenemende mate gebruik maken van strengere eisen. ‘Maar het gaat maar om een klein deel van het aanbod.’

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

11 Februari 2016

De docent is kwijt

Zowel de ombudsfunctionaris voor studenten als de vertrouwenspersoon …

11 Februari 2016