Centre voor big-data

11 Februari 2016

In het nieuwe interuniversitaire ‘Centre for BOLD Cities’ van Universiteit Leiden, TU Delft en de Erasmusuniversiteit wordt big-dataonderzoek ingezet om stedelijke vraagstukken op te lossen. Zo komen de verkeersstromen, kwaliteit van onderwijs, energieverbruik en luchtkwaliteit aan bod. Daarnaast zal het centrum partner zijn voor overheden, bedrijven en burgers. Ethiek van dataverzameling blijft niet onderbelicht ‘Van Big Data naar Big Impact maar dan zonder Big Brother, aldus Gideon Shimson, directeur van het Centre for Innovation van de Universiteit Leiden.

Deel dit bericht:

Nieuws

Grote reorganisatie bij P&O

De personeelszaken van de universiteit gaan op de schop. Er komt een nieuw Personeel …

11 Februari 2016

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

11 Februari 2016

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

11 Februari 2016