T-Rex gaat weg

3 Februari 2016

De Tyrannosaurus die vanaf september te zien is in Naturalis, verdwijnt negen maanden later voor een toernee door het buitenland. Niet netjes, vinden gemeenteraadsleden van VVD en GroenLinks. De aankoop van het skelet heeft Naturalis deels te danken aan tienduizenden donateurs, waarvan een groot gedeelte uit Leiden. Ook de gemeente Leiden betaalde mee, met een gift van €450.000. Reden voor het 'onnodig backpacken' zou de verbouwing zijn die het museum op de planning heeft staan. Het dinosaurusskelet staat echter in het Pesthuis, dat niet verbouwd wordt. De gemeenteraadsleden hopen de T-Rex met steun van het college van burgemeester en wethouders in Leiden te kunnen houden.

Deel dit bericht:

Nieuws

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

3 Februari 2016

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

3 Februari 2016