Nieuwe LUF-directeur

3 Februari 2016

Het Leids Universiteits Fonds (LUF) heeft sinds deze week een nieuwe directeur: Siep Wijsenbeek. Hij volgt Annah Neve op, die sinds 2001 bij het LUF werkt. Zij blijft dat, in een andere functie, ook doen. Wijsenbeek werkte na zijn rechtenstudie in Leiden bij verschillende banken. Het LUF subsidieert allerlei projecten van wetenschappers en studenten. Ook organiseert het fonds activiteiten rond de herdenking van de beroemde protestrede van professor Cleveringa in 1940, tegen het ontslag van zijn Joodse collega’s. Drie jaar geleden stuurde de universiteit tevergeefs aan op een fusie tussen het LUF en een universitair alumnibureau. Wel werkt de organisatie, ook nu onder Wijsenbeek, steeds nauwer samen met de universiteit.

Deel dit bericht:

Nieuws

'Drukte is dramatisch'

De meeste Leidse opleidingen kunnen de aanwas van studenten nog net opvangen, maar de …

3 Februari 2016