Kamerquotum

3 Februari 2016

Een quotum voor het aantal huizen dat verhuurd mag worden opgedeeld in kamers, dat is een van de oplossingen die het college van burgemeester en wethouders dinsdag voorlegde aan de Leidse gemeenteraad. In een aantal wijken wordt al jaren geklaagd over onder meer fietsen- en geluidsoverlast door de zogenaamde verkamering van huizen. Het college kwam met nog vijf andere oplossingen, waaruit de raad de komende tijd kan kiezen. Een beperking van het aantal bewoners bij nieuwe verkamering en een verplichte stallingsmogelijkheid voor fietsen werden ook genoemd. De uitwerking zou per oplossing 100.000 euro aan ‘extra ambtelijke capaciteit’ kosten, volgens het raadsvoorstel. In de raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling komt binnenkort nog een inspraakmoment.

Deel dit bericht: