Erasmusstudent niet gediscrimineerd

3 Februari 2016

Uitwisselingsstudenten die het Erasmusprogramma volgen krijgen geen ov-jaarkaart. Dat is terecht, schrijft advocaat-generaal Eleanor Sharpston in een advies aan het Europees Hof. In 2009 diende een Britse student een klacht in omdat hij zich gediscrimineerd voelde. Sindsdien is Nederland verwikkeld in een procedure met de Europese Commissie die de mening van de Britse student ondersteunt. Het Europees Hof doet over enkele maanden uitspraak. Doorgaans neemt zij het advies van de advocaat-generaal over.

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

3 Februari 2016

De docent is kwijt

Zowel de ombudsfunctionaris voor studenten als de vertrouwenspersoon …

3 Februari 2016