Thuistest voor lepra

27 Januari 2016

Onderzoekster Annemieke Geluk heeft een subsidie ontvangen voor het verder ontwikkelen van een thuistest voor lepra, waarmee snel en makkelijk de aanwezigheid van de leprabacterie in het bloed wordt aangetoond. Geluk kreeg haar subsidies - samen ruim 340.000 euro - van het New York Community Trust en de Orde van Malta, een orde van de katholieke kerk. Het Leids Universitair Medisch Centrum kreeg ook in totaal 6,2 miljoen euro aan onderzoeksgeld van het kankerfonds KWF, verdeeld over elf verschillende onderzoeksprojecten. De grootste beurs, van 1,8 miljoen, moet uroloog Gabri van der Pluijm delen met een consortium dat risicoprofielen voor prostaatkankerpatiënten wil opstellen.

Deel dit bericht:

Nieuws

Geen Meatless Monday

Het Green Office van de universiteit en personeelspartij FNV Overheid willen graag een …

27 Januari 2016

'Wij willen graag bouwen'

Het kamertekort in Leiden moet in 2020 gedaald zijn tot vijfhonderd. Dat hebben de …

27 Januari 2016