Katalysator

27 Januari 2016

Chemici Irene Groot en Ludo Juurlink hebben een subsidie gekregen van het publiek-private CatC1Chem-programma. Dat ‘Cat’ betekent dat er een katalysator onderzocht wordt, ‘C1’ dat het om kleine moleculen met één koolstofatoom gaat – in het Leidse geval methanol. Het publieke gedeelte komt van subsidieverstrekker NWO, dat twee derde van de kosten draagt, de rest komt van het bedrijfsleven. Groot en Juurlink willen een katalysator vinden die waterstofgas uit methanol haalt: je zou een auto kunnen laten rijden op waterstof, maar het vloeibare methanol laat zich makkelijker en veiliger vervoeren dan waterstofgas. Deze subsidiepot bevatte 1,1 miljoen euro, verdeeld over vier van dit soort projecten.

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

27 Januari 2016