Kamervragen: 'Wel lelijk, niet afschuwelijk'

Wouter Noest (22, hbo scheikunde)

Taco van der Eb

Huis: Witte Singel 37
Bewoners: 11
Grootte: 12 m2
Huur: € 275,-

Je kamer is roze... Waarom?
‘In het najaar was ik drie maanden op reis naar Indonesië en Vietnam. De sleutel van mijn kamer had ik thuisgelaten. Mijn huisgenoten hebben daar mooi misbruik van gemaakt en alles roze geverfd.
‘Het was een soort wraakactie. Toen een huisgenoot, Hessel, afgelopen zomer in Griekenland zat, vatte ik het idee op om zijn kamer vol te gooien met confetti en slingers. Op mijn reis kreeg ik al een vermoeden dat er iets te gebeuren stond. Ik kreeg berichtjes van huisgenoten met teksten als: ‘Je wordt bij thuiskomst op een roze wolk ontvangen!’’

Hoe reageerde je?
‘Ik kwam binnen en ik dacht: “Nee! Klootzakken!” Al mijn huisgenoten zaten op hun kamer met de deur op slot. Hessel dacht dat ik echt boos zou worden. Op een gegeven moment kwamen ze voorzichtig naar buiten schuifelen. Toen kon ik er wel om lachen. Fuck it, dacht ik, best een mooie actie. Ze hebben niks gemold. Als er weer iemand op reis gaat, kan ik het weer net zo hard terugdoen. Trouwens, mijn huisgenoten hebben een making of van de verfsessie gemaakt, inclusief mijn reactie als ik de kamer binnenloop. Die is voor iedereen te bekijken op mijn Facebookpagina.’

En nu? Oververven?
‘Voorlopig laat ik het zo. Het is wel lelijk, maar niet afschuwelijk. De muur is niet paars met gele stippen. Bovendien heb ik meteen wat te vertellen als er mensen bij me binnenkomen. Maar uiteindelijk ga ik het wel oververven, samen met mijn huisgenoten. Alleen mijn naam die met gouden letters op mijn deur is geverfd laat ik sowieso staan. Ach, deze actie valt eigenlijk nog mee. Hessel bijvoorbeeld vindt nog steeds stukjes confetti op z’n kamer.’

Zijn jullie een hecht huis?
‘Best wel. We wonen met vijf mannen en zes vrouwen die lid zijn van Augustinus, de tent (Minerva, red.), Njord of niet lid zijn. Omdat we geen fusie hebben, stormen we gewoon bij elkaar naar binnen voor een biertje of een babbeltje. En we gaan samen naar de kroeg en eten geregeld gezamenlijk. Elke zomer organiseren we een huisfeest met een barbecue in de tuin, een dj booth op de gang en tafels met beerpong op de eerste verdieping.’

Heeft dit huis nog een bijnaam?
‘Het wordt soms “Het Kleine Museum” genoemd, omdat het er al staat sinds 1904. Het tocht vreselijk. Alles is oud, de deuren zijn scheef. Als het waait piept en kraakt het overal. Dat heeft ook wel zijn charmes.’

Wil je hier nog lang blijven wonen?
‘Ik hoef er niet uit als ik mijn studie heb afgerond, dus als ik wil kan ik hier nog tien jaar blijven. Maar tegen die tijd ben ik die gore studenten wel zat.’

Sebastiaan van Loosbroek

Deel dit bericht:

Voorpagina

Achtergrond

Sjoelen for science

Voor studenten culturele antropologie uitvliegen naar Groenland of Kenia om onderzoek te …

Wetenschap

Lang leve Sjakie

Filmwetenschapper Peter Verstraten onderzocht humor in Nederlandse films. ‘Flodder …

Studentenleven

Nieuws

English page

A desperate business

Poor Ghanaian women are being encouraged to start their own businesses. “Those …