Transplantatieruzie

20 Januari 2016

Het LUMC voert alle transplantaties weer uit. Een conflict tussen de transplantatiechirurgen van het LUMC zorgde ervoor dat bepaalde operaties daar tijdelijk niet werden uitgevoerd. De raad van bestuur had het transplantatieprogramma sinds december beperkt. Zembla maakte bekend dat er een meningsverschil tussen de artsen bestond over de werkwijze. Gevolg was dat transplantaties waar meer dan één chirurg voor nodig is, niet door konden gaan. Dat ging om welgeteld één operatie; de patiënt kon daarvoor terecht in het Erasmus MC. Sinds maandagmiddag draait het transplantatieprogramma weer zonder beperkingen. Het LUMC meldt in een persbericht dat er ‘goede stappen zijn gezet’ in de conflictbemiddeling, mede doordat ‘door een herschikking van taken capaciteit is gecreëerd.’

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

20 Januari 2016

De docent is kwijt

Zowel de ombudsfunctionaris voor studenten als de vertrouwenspersoon …

20 Januari 2016