Transplantatieruzie

20 Januari 2016

Het LUMC voert alle transplantaties weer uit. Een conflict tussen de transplantatiechirurgen van het LUMC zorgde ervoor dat bepaalde operaties daar tijdelijk niet werden uitgevoerd. De raad van bestuur had het transplantatieprogramma sinds december beperkt. Zembla maakte bekend dat er een meningsverschil tussen de artsen bestond over de werkwijze. Gevolg was dat transplantaties waar meer dan één chirurg voor nodig is, niet door konden gaan. Dat ging om welgeteld één operatie; de patiënt kon daarvoor terecht in het Erasmus MC. Sinds maandagmiddag draait het transplantatieprogramma weer zonder beperkingen. Het LUMC meldt in een persbericht dat er ‘goede stappen zijn gezet’ in de conflictbemiddeling, mede doordat ‘door een herschikking van taken capaciteit is gecreëerd.’

Deel dit bericht:

Nieuws

Geen Meatless Monday

Het Green Office van de universiteit en personeelspartij FNV Overheid willen graag een …

20 Januari 2016

'Wij willen graag bouwen'

Het kamertekort in Leiden moet in 2020 gedaald zijn tot vijfhonderd. Dat hebben de …

20 Januari 2016