Lego-telescoop

16 December 2015

De Leidse sterrenkundige Frans Snik maakte een Lego-model van de European Extremely Large Telescope ('Een behoorlijk indrukwekkend ding'), een reuzentelescoop in aanbouw. Het model is ongeveer zestig centimeter hoog en bestaat uit 5274 legosteentjes. Op de website van de sterrenkunde-organisatie ESO is een lijst van alle onderdelen te vinden, waarmee je de steentjes online kunt kopen. Dat kost zo’n zeshonderd euro, inclusief de spiegels en de vrachtwagen – op dezelfde schaal. Het bouwplan van 78 bladzijden is daar ook te vinden.

Deel dit bericht:

Nieuws

Werkgroepen Rechten bomvol

De werkcolleges bij Rechten zitten propvol. Dat komt vooral doordat het heel moeilijk is …

16 December 2015

Gezocht: stamceldonoren

Taalwetenschappers werven deze week stamceldonoren in de kantine van het Lipsius.

16 December 2015