Loonsverlaging

19 November 2015

Vanaf volgend jaar zullen topfunctionarissen in het wetenschappelijk onderwijs het met maximaal 179.000 euro bruto per jaar moeten doen. Dat liet minister Plasterk aan de Tweede Kamer weten. De Wet Normering Topinkomens (WNT-2) die dat bepaalt, ging begin dit jaar al in voor topmensen in de (semI-)publieke sectoren. Maar de zorg, woonsector en het wetenschappelijk onderwijs waren daar nog van uitgezonderd. Het maximum loon - evenveel als een ministerssalaris - gaat gelden voor nieuwe benoemingen. Zittende bestuurders krijgen een overgangsregeling. De is eerste uitzondering is al gemaakt: bestuursvoorzitter Margriet Schneider van het UMC Utrecht mag de norm overschrijden. Vanuit de overheidssectoren klinkt kritiek op de plannen. Ze zouden ervoor zorgen dat gekwalificeerde topfunctionarissen overstappen naar het bedrijfsleven. De salarissen van de Leidse collegeleden zaten vorig jaar overigens onder de voorgestelde norm.

Deel dit bericht:

Nieuws

Grote reorganisatie bij P&O

De personeelszaken van de universiteit gaan op de schop. Er komt een nieuw Personeel …

19 November 2015

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

19 November 2015

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

19 November 2015