Ziekteverzuim

18 November 2015

De Universiteit Utrecht gaat voortaan strenger zijn in de controle van ziekteverzuim bij tentamens. Dat meldt het online universiteitsmagazine DUB. Hiermee moet voorkomen worden dat studenten zich ‘strategisch’ ziekmelden: afwezig zijn zodat zij op een later moment tentamen kunnen doen. In Utrecht mogen studenten bij ziekte namelijk een toets overdoen als zij voor de inhaaltoets een onvoldoende hebben gehaald. Daardoor moet een tentamen soms drie keer worden georganiseerd. Hoe de UU de controle precies wil verscherpen, is nog onduidelijk.

Deel dit bericht:

Nieuws

Grote reorganisatie bij P&O

De personeelszaken van de universiteit gaan op de schop. Er komt een nieuw Personeel …

18 November 2015

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

18 November 2015

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

18 November 2015