Scripties uit de oertijd

18 November 2015

De faculteit Rechten heeft een bundel juridische scripties aangeschaft uit de begintijd van de Universiteit Leiden. ‘Vorige week hebben de hand weten te leggen op historisch erfgoed’, aldus rechtendecaan Rick Lawson. ‘Het gaat om bundel Leidse Dissertationes uit 1595-1602. Dat zijn masterscripties maar dan van vroeger; de oertijd van de faculteit. Het document was via via bij iemand in Barcelona terechtgekomen, en die persoon wilde het stuk verkopen.’ De aankoop is gefinancierd door alumni. Lawson wilde niet zeggen hoeveel er voor de bundel is betaald. Het document wordt op 13 januari aangeboden aan rector magnificus Carel Stolke en wordt ondergebracht bij de UB.

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

18 November 2015

De docent is kwijt

Zowel de ombudsfunctionaris voor studenten als de vertrouwenspersoon …

18 November 2015