Onderzoeksbeurs LUMC

12 November 2015

Dick Oepkes, hoogleraar foetale therapie bij het LUMC, heeft een onderzoeksbeurs gekregen van de technologiestichting STW. Samen met onderzoekers van de TU Delft en het Erasmus MC wil Oepkes een piepklein 3D-printertje bouwen dat het open ruggetje van nog ongeboren baby’s kan dichten. De zogeheten Open Mind-subsidie bedraagt €50.000 en is bedoeld als opstartsteun: na een jaar moet er al een eerste resultaat zijn. STW is een onderafdeling van subsidieverstrekker NWO, en geeft geld voor onderzoek dat dicht tegen een mogelijke toepassing aanzit.

Deel dit bericht:

Nieuws

Grote reorganisatie bij P&O

De personeelszaken van de universiteit gaan op de schop. Er komt een nieuw Personeel …

12 November 2015

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

12 November 2015

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

12 November 2015