Onderzoek naar plagiërende stagiair

5 November 2015

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) gaat het profielwerkstuk van een plagiërend Volkskrant-stagiair onder de loep nemen. Vorige week werd duidelijk dat de stagiair, die aan de Universiteit Leiden studeert, zonder bronvermelding alinea’s en uitspraken uit andere media had overgenomen.

De student was in 2013 een van de winnaars van de KNAW-Onderwijsprijs. De organisatie heeft contact opgenomen met de school die het profielwerkstuk had ingezonden. Volgens de school was het werkstuk met de toentertijd beschikbare plagiaatsoftware gecheckt. Ook een nieuwe plagiaatscan bracht geen problemen aan het licht. Desalniettemin gaat de KNAW een intern onderzoek doen. Afhankelijk van die uitkomsten besluit ze over het vervolg.

Zie ook: Column - Jatmoos

Deel dit bericht:

Nieuws

Geen Meatless Monday

Het Green Office van de universiteit en personeelspartij FNV Overheid willen graag een …

5 November 2015

'Wij willen graag bouwen'

Het kamertekort in Leiden moet in 2020 gedaald zijn tot vijfhonderd. Dat hebben de …

5 November 2015