Winst Solar Challenge

29 Oktober 2015

Het Nuon Solar Team van de TU Delft won vorige week de World Solar Challenge in Australië. Hun zonne-auto Nuna 8 kwam in Adelaide acht minuten eerder over de finish dan de nummer twee van de Universiteit Twente. De Delftenaren, die al vijf keer eerder wonnen, hadden een aantal verbeteringen doorgevoerd ten opzichte van voorganger Nuna 7. ‘We hebben het gewicht met dertig kilogram gereduceerd, van 180 naar 150. En omdat de TU een tak van lucht- en ruimtevaarttechniek heeft, zetten we altijd in op aerodynamica. Dit jaar hebben we de luchtweerstand met tien procent verlaagd’, vertelde Emiel Lorist (technische wiskunde aan de TU Delft en Universiteit Leiden) voor de wedstrijd aan Mare.

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

29 Oktober 2015

De docent is kwijt

Zowel de ombudsfunctionaris voor studenten als de vertrouwenspersoon …

29 Oktober 2015